Chinese tourists warned over Turkey Uighur protests

‘Turkse demonstranten vallen Chinezen aan’

BEIJING – Chinezen op vakantie in Turkije krijgen van hun regering het advies alert te zijn op anti-China-demonstraties in het land. Volgens China zijn er recentelijk toeristen in Turkije aangevallen door demonstranten.

„Mijd deze demonstraties, film ze niet en ga zo min mogelijk alleen op pad” schrijft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken in een reisadvies op de eigen website.

De Chinese overheid gaat niet in op de reden van de demonstraties. Maar het heeft waarschijnlijk te maken met de situatie van Oeigoeren in China. De Turkse overheid uitte onlangs zijn zorgen over berichten dat Oeigoeren in China hun religie niet mogen belijden en niet mogen vasten tijdens de ramadan.

Oeigoeren vormen een islamitische minderheid in China en zijn van Turkse herkomst. De Turkse regering heeft vrijdag gezegd zijn dat Oeigoeren die in China worden vervolgd welkom zijn in Turkije.

 

 

Bron: telegraaf.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>