China tells Uighur (Muslim) students You want a diploma? Then eat during Ramadan

Islamitische studenten in China moeten verplicht meloen eten in klas

Chinese autoriteiten in Xinjiang hebben scholen van watermeloenen voorzien om ervoor te zorgen dat islamitische studenten niet vasten tijdens de heilige maand Ramadan.
Voorbeeld hiervan is de Urumqi universiteit in Xinjiang, waar veel moslims geneeskunde studeren. Daar krijgen scholieren volgens France 24 gratis watermeloen om ervoor te zorgen dat ze niet vasten. Studenten die weigeren en toch vasten worden door de autoriteiten onder druk gezet door dreigementen waarin ze te horen krijgen dat ze hun diploma kunnen vergeten als ze doorgaan met het vasten.
Islamitische politici van de Communistische Partij in de regio, alsmede ambtenaren en leraren hebben ook te horen gekregen dat ze niet mogen vasten tijdens de maand. Ook mogen de ambtenaren geen religieuze activiteiten ondernemen of bezoeken tijdens de maand. Bovendien is een serieuze mediacampagne gelanceerd om te waarschuwen voor deelname aan de Ramadan omdat het voor ‘ernstige gezondheidsproblemen’ kan zorgen.
Na jaren van onderdrukking worden de Oeigoeren (Chinese moslims) nu eindelijk gehoord en komt er wereldwijd kritiek op China. In de wet staat godsdienstvrijheid vastgesteld maar voor moslims gelden in de praktijk hele andere wetten.
De Oeigoerse bevolking bestaat uit Turkssprekende soennitische moslims die samen 45% van de bevolking uitmaakt in de olierijke regio Xinjiang. Turkije heeft Chinese moslims opgeroepen om vooral naar Turkije te komen, waar ze meer dan welkom zijn. Ook vonden enkele demonstraties plaats in Turkije. Tijdens de protesten zouden Chinese toeristen aangevallen zijn.
Bron: marokko.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>