daders-en-een-slachtoffer-komen-om-bij-aanslag-china

Daders en één slachtoffer komen om bij aanslag China

Een aanslag op een gebouw van de Chinese communistische partij heeft vandaag het leven gekost aan één slachtoffer. Alle vier de daders zijn volgens de autoriteiten doodgeschoten. Het geweld vond plaats in de onrustige regio Xinjiang, in het westen van het land.

Volgens de regionale overheid reden de daders met een voertuig de tuin van een partijkantoor binnen en lieten ze een explosief afgaan. Drie mensen raakten gewond, een persoon overleed. Voordat de terroristen meer slachtoffers konden maken, werden ze zelf doodgeschoten.

De autoriteiten gaven weinig details. Staatsmedia noemden het een ‘terroristische aanslag’. Die zijn in het verleden vaker gebeurd in Xinjiang, waar de islamitische Oeigoeren regelmatig botsen met de overheid en Chinezen van andere afkomst. In het afgelopen jaar was het er relatief rustig, maar de afgelopen jaren zijn honderden personen omgekomen.

De overheid geeft de islamieten de schuld van de onrust, maar mensenrechtengroeperingen en verbannen Oeigoeren zeggen dat de Chinese bemoeienis met hun religie en cultuur de aanleiding vormen voor de botsingen. China ontkent elke vorm van onderdrukking in Xinjiang, meldt persbureau Reuters.

5-killed-in-terrorist-attack-in-chinas-western-xinjiang-region-official-media-reports

Bron: gelderlander.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>